ISBN: 9788243007772
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innb.

Bla-i-boka
  

Silje Een de Amoriza, Ingrid Myrstad

Vintagestrikk

Strikkeoppskrifter for smarte klær til alle og enhver 1935–1955
Silje Een de Amoriza og Ingrid Myrstad deler lidenskap for både strikking og historie. Slikt kan det bli bok av.
I haust tar dei oss med på ei unik strikkehistorisk tidsreise tilbake til den norske husmora sine glansdagar. Ei tid som får dagens strikkebølgje til å likne eit skvulp i badekaret.
Vintagestrikk er ei strikkehistorisk tidsreise tilbake til den norske husmora sine glansdagar. I 1930-åra blei strikking for alvor teke opp i motebiletet gjennom populærkulturen, og siste skrik frå Paris smelta saman med overleverte tradisjonsoppskrifter i strikkekorgene landet over.

Her finn du oppskrifter på 28 strikkeplagg i klassisk og tidlaust snitt, henta frå norske vekeblader i perioden 1935–1955. Kvar strikkeoppskrift er nøye gjennomgått og har fått eit moderne språk. Plagga er tilpassa moderne garnsortar og, ikkje minst, dagens størrelsar.

Her kan dagens strikkarar finne ny inspirasjon, og kanskje også få eit nostalgisk gjensyn med strikkeplagg som deira mødrer og bestemødrer ein gong strikka og brukte.

Foto: Camilla Holm Birkeland

«EN STRIKKE- EPIDEMI FARER OVER LANDET»
I de siste par år har det rast en epidemi over Europa. Fra de store motecentrer har den bredd sig utover, og trengt sig inn i hver minste avkrok. Denne epidemi er en såkalt hekle- og strikkemani. Det er nær sagt ikke den ting man ikke strikker nu for tiden: Drakter, kjoler, luer, strømper, badedrakter, ja til og med lange, elegante aftenkjoler blir tryllet frem under flittige, flinke hender.
S.U.S. NYE STRIKKE OG HEKLEMØNSTRE, 1936


Se også bokens Facebookside: https://www.facebook.com/vintagestrikkPRESSE
Her kan du høre Ingrid Myrstad snakke om boka i Norgesglaset, NRK P1.

"Gjennomført stilig. Vintagestrikk er boken som er mest tro mot prosjektet. ... Det oser nostalgi av denne boken, det ser vi bare på bokomslaget, som er påkostet og lekkert. Dette er mer enn en strikkebok. Første del er forbeholdt historie, både originale tekster og sitater, kommentert av forfatterne og med tidsriktige bilder i svart/hvitt. I oppskriftsdelen videreføres samme stil, men tilfører den enkelte oppskriften (28 strikkeplagg til sammen) både et originalt og nytt bilde anno 2013. Oppskriftene er oversiktlig lagt opp, kanskje best av alle. Boka passer best for den som liker å orientere sin stil mot retrodesign, men også for dem som interesserer seg for historie og nostalgi."
Kristin Rosnes Holte, Vårt Land

Dagsavisen 15.11.2013


Nationen 01.11.2013


Kvinner & klær

 
    Oppslag i Vårt Land 30.10.2013                                             Anmeldelsen i Vårt Land

Rogalands Avis 03.10.2013
  
  Romerikes Blad, 28.09.2013
Bergensavisen 21.09.2013
Avisa Hordaland, 19.09.2013

Silje Een de Amoriza Silje ga sammen med Ingrid Mystad ut boka Vintagestrikk, som forener deres lidenskap for historie med strikking.
Les mer om forfatteren

Ingrid Myrstad I Vintagestrikk forener Ingrid sin bakgrunn som historiker med en langvarig lidenskap for strikking og mote.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere