ISBN: 9788243009080
Status: I salg
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Innb.

Bla-i-boka
  

Morten Brask

En jente og en gutt


En øy i Middelhavet. Fra en veranda ser han henne stå i skyggen fra daddelpalmene i hotellets hage. I hånden holder hun en naken, fremmed gutt. Han vet at fra dette øyeblikk vil alt forandre seg mellom dem. Noen dager senere stiller hun ham et ultimatum. Hun vil ha barn. Motvillig går han med på dette, og en tid senere er de gravide med tvillinger.

En jente og en gutt
er en fortelling om kjærlighetens begynnelse og slutt,  om den største lykke og sorg – og så en dag å ta beslutningen om å forsvinne fra verden.

En gripende og uforglemmelig roman basert på forfatterens egne opplevelser. Historien er intens og til tider sorgtung, men teksten er skrevet i et vakkert, usentimentalt og direkte språk. Dette er en bok du ikke glemmer.

Oversetter: Erik Ringen

«Sterkt og usentimentalt om å miste alt.
En jente og en gutt er en tragisk og hjerteskjærende fortelling, skildret med en slags klinisk nøkternhet og saklig observasjon som står i sterk kontrast til det emosjonelle bulder og brak den avdekker. Det er som å bevege seg på tynn is over et nattsvart tjern i uvisse om det bærer eller brister. Men det bærer.  … Den danske, og veletablerte forfatteren Morten Brask, som ikke legger skjul på at det er egne opplevelser som ligger til grunn for historien, klarer å få sorg og smerte til å fremstå usentimentalt og begripelig.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Dette er en hjerteskjærende og tragisk fortelling som går rett til hjertet på leseren. Likevel er fortellingen usentimental, - setningene bærer preg av nøkternhet og saklig informasjon, dialogene er korthugde, men såre. Bak lavmæltheten ligger følelsene: den svarte sorgen, den dype fortvilelsen, den uunngåelige skyldfølelsen." 
Astrid Aase Thorstensen, Porsgrunns Dagblad

«En stor og talentfull forfatter som på sjeldent vis forener en uforglemmelig historie med et vakkert og sanselig språk. Hvis man ikke berøres dypt av denne romanen, må man ha et hjerte av sten.» 
Litteratursiden.dk


PRESSE

  A-magasinet 19.09.2014


  Vårt Land 27.08.2014

    

Anmeldelse i B.T.           Intervju i Klassekampen 25.08.2014

  Foreldre & Barn / klikk.no

  Tidens Krav (NTB), 27.08.2014

”… skrøbeligheden, følsomheden, det rene sprog og evnen til akkurat at balancere på den rette side af sentimentalitet gør den til en lille perle.”
Alt for Damerne, 5 ud af 6 seks stjerner.

”Fremragende roman, der fortæller en barsk og uafrystelig historie i et nøgternt, men samtidig smukt og sanseligt sprog. ”
”… en stor og talentfuld forfatter, der på sjælden vis forener en uafrystelig historie med et smukt og sanseligt sprog. Hvis man ikke berøres dybt af denne roman, må man have et hjerte af sten.”Literatursiden.dk

“Roman om det værst tænkelige er en sjælden bedrift. Den dobbeltsørgelige historie om at miste fortælles på godt og ondt fra mandens synsvinkel af Morten Brask.” Politiken

“En stor preæstation. … Brask skildrer de to med stor indsigt, men er særligt loyal mod den mandlige fortællers iagttagelser, tvivl og store kærlighed, da han endelig giver efter.  Det er en stor præstation.” Kristeligt Dagblad
Andre bøker av samme forfatter
Morten Brask
Endelig i pocket!

Morten Brask Dansk rennomert forfatter. Boka En jente og en gutt (Spartacus 2014) er hans første bok på norsk.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere