ISBN: 9788243009486
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Innb.

Bla-i-boka
  

Geir Stian Ulstein, Tor Simen Ulstein

Drømmenes fjell

Legendariske klatringer i Tour de France

I begynnelsen av forrige århundre begynte Tour de France-arrangørene å teste deltagerne i Alpene. «Mordere!» tordnet rytterne mot dem. I dag er deres innsats mytisk, og fjellsidene de klatret byr fortsatt på nesten umenneskelige utfordringer.

I denne boka inviteres leseren med på sykkelsetet og oppover de legendariske stigningene i verdens mest berømte sykkelritt. Norske stigninger dukker også opp. Tåler de norske fjellene sammenligningen med de franske alpene?

Drømmenes fjell gir et unikt bilde av et landskap der man nesten kan skimte spøkelsene etter fortidens helter. Med godt driv og god rytme formidler Ulstein-brødrene fascinasjonen, forsakelsene, tapene og seirene i bakkene.

Geir Stian Ulstein (f. 1982) har tidligere utgitt flere romaner. Han begynte å følge landeveissporten den gangen Bjarne Riis ble betraktet som en stor idrettsmann, og Kjell Erik Kristiansen kommenterte sykkel på Eurosport.

Tor Simen Ulstein (f. 1988), prisbelønnet kunstfotograf, utdannet ved London Metropolitan University. De driver sykkelbloggen rouleur.no sammen med Alex Rowley, Bjørnar og Jørgen Rydheim.

PRESSE


Dagbladet 19.6.15: "Vi har fått den første boka på norsk som tar den sykkel- og litteraturinteresserte nordmann på alvor. Etter hvert som tekstene og fjellene skrider fram, faller leseren inn i Ulsteins rytme: jevn og deskriptiv, nennsom og ned-dempet, like fullt kraftfull.
«Drømmenes fjell» er blitt noe så sjel-dent som en besnærende samling essay om sykling, der tekst, foto og design går opp i en estetisk helhet av ypperste kvalitet."

Les Olav Torvunds bloggomtale


    Aftenposten 19.04.2015 D2, 10.04.2015. Oppland Arbeiderblad 25.04.2015

Andre bøker av samme forfatter
Geir Stian Ulstein
Med livet som innsats 1940-1945
Geir Stian Ulstein
Med livet som innsats 1940-1945

Geir Stian Ulstein Forfatter og ivrig syklist.
Les mer om forfatteren

Tor Simen Ulstein er prisbelønnet kunstfotograf og bidragsyter til boka Drømmenes fjell.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere