ISBN: 9788243004917
Status: I salg
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innb.

ANDRE UTGAVER:
Ekte vare
Hft. (2014)
  

Mats-Eric Nilsson

Ekte vare

En guide til uforfalsket mat
Oppfølgeren til bestselgeren Den hemmelige kokken som påviste hvordan helt alminnelige dagligvarer er fulle av tilsetningsstoffer og ofte utgir seg for å være noe annet enn de er. Så hva kan vi egentlig spise?
I Den hemmelige kokken avdekket Mats-Eric Nilsson det systematiske jukset med maten vi spiser, og startet samtidig en folkebevegelse. Hva er det egentlig vi dytter i oss? Smaksforsterkere og konserveringsmidler skjuler råvarenes dårlige kvalitet. Leverpostei, yoghurt, brød og andre helt alminnelige dagligvarer er fulle av tilsetningsstoffer som gjør det mulig for produsentene å forlenge hylletiden og senke prisene. Men hvordan finne de gode alternativene?

Ekte vare er en guide til de mest reale produktene i butikken – også i kjedebutikker som Rimi, Rema og Kiwi. Boka gir en detaljert gjennomgang av 150 matvarer. Hvilke tilsetningsstoffer skal man se opp for? Hvilke merker kan man trygt spise? Og hvor får man tak i de ekte varene om de ikke finnes i den lokale dagligvarehandelen?

Og etterhvert som matvareprodusentenes hemmeligheter avdekkes, framstår boka som selve overlevelsesguiden for den bevisste konsument. 

Bearbeidet til norsk av Jan-Tore Egge.

 


PRESSE
«et nyttig verktøy for folk som er opptatt av matkvalitet» Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, i Ren Mat og Klassekampen.


«En av de beste og viktigste konsumentguidene som er laget på år og dag.» 
Mikael R Karlsson, Borås Tidning«Nilsson presenterer ikke bare alternativene, han har i tillegg gravd fram en imponerende mengde ny informasjon.»
Joachim Stokstad, Svenska Dagbladet«Når konsumentene har fått matprodusentene til å gå i retning av det kunstig framstilte, burde de også kunne få dem til å gå i motsatt retning. Det er bare å droppe den dårlige maten. Og der er guiden Ekte vare et fortreffelig hjelpemiddel.»
Hanne Kjöller, Dagens Nyheter

Andre bøker av samme forfatter
Mats-Eric Nilsson
Noen har jukset med maten din
Mats-Eric Nilsson
Noen har jukset med maten din
Mats-Eric Nilsson
En guide til uforfalsket mat. Endelig i pocketutgave.


Mats-Eric Nilsson har vært nyhetsjournalist i 30 år. Han er redaksjonssjef og matskribent i Svenska Dagbladet.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere